Tiilikaton pinnoitus- ja pesutyöt Hämeenlinnan, Tampereen ja Lahden seuduilla

Tiilikaton maalaus on kustannustehokas ratkaisu tiilikaton kunnon ylläpitämiseen ja käyttöiän pidentämiseen. Kirvesmiehet maalaa tiilikattoja sekä muita katemateriaaleja Hämeenlinnan ja koko Kanta-Hämeen alueella. Lisäksi palvelemme taloyhtiöitä, teollisuutta, kotitalouksia sekä muita asiakkaitamme aina Tampereen ja Lahden seuduille asti.

Tutustu referensseihimme

Tiilikaton maalaus estää tehokkaasti rapautumista

Tiilikaton huoltaminen kannattaa aloittaa ajoissa. Katto ja rännit tulee puhdistaa lehdistä ja muista roskista aina keväisin ja tarvittaessa myös syksyisin. Näin katolle ei pääse kertymään sammal- tai jäkäläkasvustoa, ja samalla saadaan selville katon kunto. Kutsu meidät kattotöihin!

Tiili on luja ja kestävä, mutta myös huokoinen materiaali, jonka sisään vesi pääsee imeytymään. Tästä voi seurata pakkasrapautumista sekä kattorakenteiden rasitusta. Lisäksi huokoinen toimii erinomaisena alustana sammal- ja jäkäläkasvustolle, joka haurastuttaa ja rapauttaa tiiliä sekä kerää lisää kosteutta tiiliin.

Tiilikaton maalaus tarjoaa tehokkaan suojan kosteutta ja sammalkasvustoa vastaan. Kun tiilikatto pinnoitetaan, pinnoitusaine imeytyy ja tukkii betoni- tai savitiilin huokoset. Tällöin kosteus ei enää pääse tiilen sisälle ja tiili pysyy 100 % kuivana. Kun maalattu tiilikatto muistetaan puhdistaa säännöllisesti keväisin, kattopinnoite pysyy tiilessä 20–25 vuotta – eikä lähde kuin kulumalla.

 

Tiilikaton maalaus – puhdistuksesta pinnoitukseen

20140524_175349Tiilikaton maalaus alkaa katon perusteellisesta puhdistuksesta ja pesusta, jotta katto saadaan puhtaaksi mahdollisista roskista ja kasvustosta. Katon pinnoitus tehdään kaksinkertaisesti akryylidispersiolla, joka imeytyy ja kiinnittyy erinomaisesti tiilin huokoisen rakenteen takia. Pinnoitetta on saatavilla yleisimmissä tiilikattoväreissä; punaisena, ruskeana, vihreänä ja mustana. Lopuksi tarkastamme työmme jäljen ja suoritamme loppusiivouksen.

 

 Tiilikaton pesu ja suojakäsittely

Tiilikaton pesu ja suojakäsittely kuuluvat niin ikään tiilikaton säännöllisiin huoltotoimenpiteisiin.  Mikäli tiilikatto on alle 10 vuotta vanha eikä se tarvitse pinnoittamista, katon huoltotoimenpiteiksi riittävät keväthuollot sekä pesu ja suojakäsittely.

Käytämme tiilikaton pesussa laadukasta kalustoa, joka ei vaurioita tiilen pintaa. Pesemme katon joko painepesurilla tai käsin harjaten, minkä jälkeen teemme katolle sammalkasvustoa estävän suoja-ainekäsittelyn. Pesun ja suojakäsittelyn ansiosta tiilikatto on jatkossa huomattavasti helpompi pitää puhtaana, ja samalla katon pinnoitustarve siirtyy vuosilla eteenpäin.

 

Varaa maksuton arviointi tiilikaton maalaustarpeesta

Kirvesmiehet palvelee teollisuusyrityksiä, taloyhtiöitä sekä kotitalouksia Hämeenlinnasta käsin koko Kanta-Hämeen alueella. Toimintamme ulottuu myös Tampereelle ja Pirkanmaalle sekä Lahteen ja Päijät-Hämeeseen asti. Kun kutsut meidät maksuttomalle arviointikäynnille, kartoitamme ja annamme reilun toimenpide- ja kustannusarvion tiilikaton maalaus- tai pesutarpeesta.

Ota yhteyttä!